Donald Trump blir president

donald-trump-blir-president

Det var ju inte roligt när man i morse vaknade upp och insåg att det var Donald J. Trump som blir USA:s nästa president. Det var knappast han jag hade gissat på och jag trodde verkligen att Clinton hade ett rejält övertag även om man hört rykten om att Trump tagit in.

Men samtidigt borde det inte komma som en shock. Många i USA har det tufft och där Obama misslyckats att korrigera detta och utan lovord från Clinton till dessa så faller det kanske trots allt ändå naturligt att dessa väljer att rösta på Trump om han nu lovar att ta tillbaka jobben till USA, något som knappast är enkelt.

Vi har ju sett liknande tendenser i Sverige där SD lyckats få stort valdeltagande och engagemang då väljarna är mer än lite missnöjda med etablissemanget. Det har ju förvånat svenska politiker och media flera gånger. Samma sak händer nu här.

Jag har hoppas Republikanerna kommer hålla honom i kort koppel och att han inte gör något dumdristigt och förhastat. I så fall kanske han inte förstör så mycket under sina år som president men det får väl tiden utvisa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *