Nytt år med nya träningsmål

Alltid skönt att man kan sätta upp nya träningsmål inför ett nytt år. Jag är faktiskt lite stolt över mig själv för jag har kommit igång med min träning redan i höstas och joggar en hel del.

Men för att fortsätta utvecklas så har jag bestämt mig för att springa millopp redan i vår och sen fortsätta min resa framåt. Målet får bli att springa under 55 minuter och det tror jag att jag kommer att klara men för att hålla motivationen på topp och följa min utveckling så har jag beställt en löparklocka.

Jag har försökt läsa på om vilken som skulle kunna vara bästa löparklockan för mig men jag måste säga att det är extremt svårt att välja. Jag är inte insatt i alla funktioner heller och förstår inte om det är något jag behöver eller inte behöver.

Garmin Forerunner 235 mäter pulsen vid handleden och verkar vara ett bra val för mig.

I början när jag gav mig ut så var det exakt det enda jag gjorde. Det fanns liksom ingen direkt planering mer än att ta mig runt den tänkta rundan. Från början var det 2 km och nu är det 7-8 km som jag tassar runt.

Men det är först nu som jag börjat titta på t.ex. intervallträning för att kunna avancera lite snabbare och då finns det ju löparklockor som kan hjälpa en med detta.

Den modell jag spanat mest på är Garmin Forerunner 235. Den verkar ligga i mitt prisområde samtidigt som den mäter pulsen vid handleden vilket jag tycker verkar bra. Den verkar också vara en väldigt bra löparklocka generellt så det får nog bli en sådan, som en sen julklapp till sig själv.

Idag joggar jag som sagt bara 7-8 km men jag gör det i ett tempo på ca 6 min / km. Så dels behöver jag utöka till 10 km men även komma under 5:30 / km. Men det borde vara fullt möjligt känner jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *