Så har min handel online förändrats

Det är snart 2018 och känslan av att Internet är sig lik ligger som en falsk grund inom en men i själv verket har Internet förändrats jättemycket de senaste åren men eftersom det är en del av ens vardag glömmer man lätt var man kommit ifrån.

Sony Ericsson W800

En av de första telefonerna jag köpte online

Ett kul experiment var att gå tillbaka tills den e-post jag hade för 12 år sedan och titta vad jag egentligen gjorde på nätet då. Tydligen var jag fortfarande medlem på Lunarstorm även om jag nog inte använde det i någon större utsträckning.

Hur som helst började jag titta på vad jag köpte online och vad jag valde att lägga pengarna på. Detta är ett rätt kul sätt att spendera en timme av sitt liv på och man hittar mycket intressanta beslut om produkter man tydligen ville ha.

Jag var en ganska flitig näthandlare på den tiden med men man ser ett tydligt gemensamt ämne också, nämligen elektronik. Där fanns en hel del från Datorbutiken.com som jag minns var den självklara e-butiken för den som ville handla datorprylar. Men även andra e-butiker som Dustin och IME hittades men temat på prylar var detsamma.

Jag trodde att jag handlade kläder online även då för jag vet att jag handlat på Nelly flera gånger men tydligen inte så långt tillbaka i tiden. Detta bilder en rätt intressant tidslinje där jag började köpa elektronik och senare gick över till att köpa kläder, accessoarer och skor online.

På senare år har jag börjat handla lite möbler och inredningsdetaljer online. Min säng som jag sover i nu är t.ex. köpt online och jag har även beställt lite annat till hemmet. Egentligen tror jag att allting mer eller mindre går att handla online idag.

Tittar jag på de senaste 2-3 åren så har även Matkassar blivit något jag börjat prova på och använder idag under perioder när jag är trött på min egna mat. Kanske är det därför som jag gillar Linas matkasse som bara kommer varannan vecka av just den anledningen.

Linas matkasse

En matkasse jag gillar.

Matkassarna har ju utvecklats enormt de senaste åren med och nu finns det väldigt många valmöjligheter med ekologiska, vegetariska, Viktväktarnas genom City Gross och mycket annat för att passa så många olika som möjligt.

Jag tror ju just matkassar och att kunna handla kompletterande saker kommer vara framtiden. Just nu måste man nästan besöka livsmedelsbutiken en gång själv ändå för att få mat på helgen och till frukost, samt att man kanske vill ha något snacks eller godis med. Men hade man kunnat köpa det online som levereras med matkassen så hade det varit guld värt.

En annan förändring som jag börjat med är att använda Bitcoins. Kanske är det för man är teknikintresserad som man började för några år sedan men bortsett från att det är en ostadig marknad är det väldigt praktiskt. Jag började genom att köpa bitcoins med kort och har alltså inte själv kört någon miner eller liknande.

Jag tror jag tjänade lite pengar med under året som gick då valutan har rusat uppåt men jag hade bara 300 kronor på kontot så inga större summor. Hur som helst är det kul och se hur allt har förändrats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *