Om Bloggen

Funkybaby är namnet på min personliga blogg där jag skriver om saker som händer i mitt liv och om ämnen jag känner att fördjupa mig själv i.

Inläggen är personliga och ska tolkas så och inte på något annat sätt. Jag skriver inte så mycket om mitt egna liv men väljer gärna ut sånt som påverkat mig och skriver om just det.

Om ni vill komma i kontakt med mig så blir det svårt. Jag vill helst vara anonym i mitt bloggande.

Börja blogga själv?

Det är ganska enkelt att börja blogg själv och det finns många tjänster att vända sig till på nätet om du vill komma igång gratis.

Jag har alltid gillat WordPress och du kan använda deras onlineverktyg gratis på wordpress.com. En stor fördel med deras gratistjänst är att du enkelt kan exportera dina inlägg och flytta dem till en egen installation av WordPress i ett senare skede.

Det är alltså inte samma WordPress som finns att använda gratis på deras sida som den gratisvariant man laddar ner och som man behöver ett webbhotell för. Den fristående varianten av WordPress är bättre och ger dig mycket större möjligheter att få din blogg att se ut som du själv vill. Något jag skulle rekommendera dig om du vill driva en mer proffsig blogg.

Drivs med WordPress

Denna blogg drivs att den fristående varianten av WordPress som finns att ladda ner gratis från sv.wordpress.org men de flesta webbhotell erbjuder idag en-klicks-installationer av WordPress som gör att du inte behöver göra en manuell installation. Utan du installerar det genom webbhotellets kontrollpanel genom att fylla i lite enkla uppgifter.

Även om du skulle behöva installera WordPress manuellt är det ett väldigt enkelt jobb som inte kräver några förkunskaper direkt. Du behöver förvisso ladda upp WordPress med en FTP-klient till ditt webbhotell, men sedan handlar det mest om att fylla i uppgifter för bloggen och den databas du skapat genom webbhotellets kontrollpanel.

För den som vill driva en egen blogg så är WordPress garanterat det bästa alternativet. Det finns ingenting som kan matcha det här och det är enkelt att hitta webbhotell som passar bra till det. Hemsida Webbhotell Lista har listat de bästa webbhotellen för WordPress som gör det enkelt för dig att komma igång.

Ligger på webbhotell Egensajt

Denna blogg ligger på webbhotellet Egensajt som jag tycker gör ett bra jobb och jag behöver inte så mycket resurser till en liten privat blogg. Läser man recensioner om Egensajt så ser man att även andra tycker att det är ett bra webbhotell och det ger mig allt jag behöver.

Det finns en del att tänka på innan man väljer webbhotell men för privatpersoner som bara vill blogga kan man nästan bara välja det billigaste alternativet som fått bra betyg och omdömen. Skulle du vara en småföretagare eller vill öppna e-butik finns det såklart annat man bör tänka på, vilket är något tidningen M3 går igenom i denna artikel.