Undvika kreditupplysning vid låneansökan

Det har blivit ett vanligt fenomen att leta efter långivare som inte gör någon kreditupplysning i stil med den som UC gör när man ansöker om lån. Det finns flera anledningarna bakom detta men en av de tyngsta anledningarna är att varje gång UC gör en kreditupplysning så registreras det och syns för de andra som också gör kreditupplysning på dig genom UC.

Detta kan lätt bli ett problem och påminner mig om en tid för väldigt många år sedan när jag skulle låna pengar till en bil. Till en början åkte jag runt och tittade på ett flertal bilar och pratade med återförsäljarna och sa att jag i så fall skulle vilja låna till bilen. Detta ledde till att de föreslog att de skulle göra förberedelserna medan jag tänkte (vilket innebar en kreditupplysning). För att spä på det ytterligare hade jag även mailat några bilåterförsäljare som samma sak.

När jag väl sen bestämde mig för att istället ta ett privatlån hos banken så såg de när de gjorde sin kreditupplysning att flera andra kreditupplysningarna gjorts den senaste tiden. Något som för de är en varningsklocka då det skulle kunna innebära att jag tagit på mig väldigt många krediter på kort tid. Så det är en verklig problematik här.

Tittar man på de banker och kreditgivare som tillhandahåller privatlån, snabblån och andra krediter så finns det en del aktörer som marknadsför sig att du kan få ”låna utan UC”. Detta innebär inte att de inte gör någon kontroll av dig för att se om du är kreditvärdig för att få ett lån, det innebär att de använder en annan leverantör än UC som inte delar med sig och registrerar antalet kreditupplysningar. Detta är bra för småkrediter som när man t.ex. ska göra en avbetalning på en soffa eller om man vill ta ett snabblån.

Det finns en mängd hemsidor där du kan hitta lån utan UC om du vill vara säker på att det inte ställer till något problem för dig. Snabblån och andra kredit har dessutom blivit väldigt populärt för att utöka reskassan, julhandla, ta en weekend och mycket mer och samtidigt skjuta på betalningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *