Hur ska man klä sig på Oktoberfest?

Jag var på en oktoberfest nyligen och blev förvånad över hur många som inte klär upp sig och gör det till en rolig grej utan bara kommer som de är. Därför tänkte jag gå igenom vad jag anser att man bör göra när man ska gå på en oktoberfest, speciellt om du ska åka ner till München och delta i en riktigt oktoberfest.

Om du åker ner till München för att deltar i en oktoberfest så kommer nästan alla att bära de traditionella Bavarian outfiten så för att inte känna dig utanför är det rekommenderat att göra det samma och som sagt ta seden dit man kommer.

Den historiska oktoberfestdräkten kommer från 1500-1600-talet då det var en del av den vardagliga outfiten och fungerade lika bra att gå omkring med på stan som att arbete i fälten utanför stan och byarna. När modet höll på att försvinna så tog den samtidigt en starkt fäste att bevara kulturen från Alperna och har sedan blivit en del av Oktoberfest-firandet.

För kvinnor finns det enormt många variationer på utstyrsel för Oktoberfest så om du är av det kvinnliga könet så har du större valmöjligheter eller om du som man föredrar det så går det säkert bra det med.

Oktoberfestkläderna för tjejer förknippas kanske främst med en klänning som sitter tight på överkroppen och som svänger ut lite nertill. Till detta passar en vit blus väldigt bra och hur mycket urringning du vill ha är kanske mest en smaksak men det är väl främst här det är okej att svänga ut lite om man vill. De mer sexiga oktoberkläderna man kan finna hör inte hemma på en riktig oktoberfest. Som skor till tjejer fungerar högklackat bra men försök att inte har för öppna skor då mycket öl och glas kan förekomma på golvet och marken.

Det har också blivit mer och mer populärt med kvinnlig Lederhosen. Det är ett tänkbart alternativ om du inte gillar de klassiska klänningarna.

Män ska bära Lederhosen kombinerat med en skjorta tillsammans med någon av de traditionella hattarna. Det finns lite möjligheter att variera sig här och det finns olika Lederhosen från olika områden.

På vissa svenska sidor säljs det även färdiga kostymer för oktoberfest som kanske är det lättaste att satsa på om man känner sig osäker. Var dock så säker på att en riktigt fin Lederhosen-outfit kostar en slant och du bör vara villig att hosta upp mer än några hundringar för att inte framstå som borttappad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *