Påskledigheten äntligen här

Imorgon är sista dagen på jobbet innan påskledigheten når en. Tyvärr har man inte längre den fördelen som skoleleverna har att få ett helt påsklov, men att få 4 dagar helt ledigt och dessutom möjligheten att sluta lite tidigare på torsdagen är ju knappast dåligt det heller.

Tanken är att jag ska försöka städa på fredagsmorgon för att sedan ta en träningspass innan man beger sig iväg på en trevlig påskmiddag på kvällen med släkten. Vi brukar alltid fira påsk på Långfredagen i släkten vilket är bra då det år efter åt tycks fungera utan att det krockar med andra.

Påskmaten i säg är väl inget jag jublar för mycket över. Jag tycker det är alldeles för likt julmaten och julmaten är rätt tråkig. Det känns som alla mattraditioner vid dessa högtider följt med länge sedan en tid när många svenskar var bönder och mat som korv, sylta, ägg var något fint. Mat som idag är vardagsmat.

För ett tag sedan pratade jag med en fransyska som hade varit i Sverige vid jul och det är stor skillnad. Det mest exklusiva vi äter är ål och tycker man inte det är dyrt så tycker man kanske det är fel eftersom det är få kvar.

Hur som helst så äter de mycket gott i Frankrike kring jul. Inte så svårt att föreställa dig då de har en ganska trevlig matkultur med både fisk, ost och vin. Vad sägs om blåmusslor och hummer följt at ett gäng trevliga ostar och en fin årgång vin?

Men man ska inte klaga. Vem har inte väntat sedan jul på att få trycka i sig lite ägg, sill, köttbullar och prinskorvar? Det är nog tur nubben står där redo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *